perjantai 24. tammikuuta 2014

8kk

Sen verran olisi Lindalla maanantaina ikää. Kun 6-7kk välillä ei tapahtunut sen kummempaa muutosta, niin päätti tyttö tuon tasapainoksi opetella senkin edestä uusia juttuja. Päivärytmikin alkaa olla taas aika vakkari.



Neuvolassa käytiin keskiviikkona, ja samalla oli lääkärintarkastus. Ihan hurjaa ajatella, että seuraavat käynnit onkin sitten vasta vuoden ikäisenä! Ehkä vielä hurjempaa on se, ettei siihen vuoden ikään ole kuin vaivaiset 4kk :D Paino oli tällä hetkellä 8065g, pituus 69cm, ja päänympärys 44,7cm. Neukkutädin mielestä kaikki ok,niin myös lääkärin ja meidän. Terve ja nauravainen tyty edelleen siis :-)



Ensimmäiset ryömimisliikkeet otettiin eilen. Pylly kohti kattoa ja poski vasten lattiaa täällä edettiin muutamat metrit. Taputtamaan Linda oppi myös pari päivää sitten, tosin lyömällä toisella kädellä toisen käden kämmenselkää. Linda osaa jo ottaa molempiin käsiin lelun samaan aikaan, ja hakkaa niitä innoissaan toisiaan vasten. Ääntelyä kuuluu jos jonkinmoista, välillä väliin myös naurua, kiljumista ja örinää. Suulla maiskuttaminen ja päristely ovat mieluisaa viihdykettä. Syödessä neiti ei onneksi päristä, mutta maiskuttaa kyllä, mitä seuraa kunnon hörönauru. 



Aamut starttaa normaalisti 9-10 välillä. Tehdään aamutoimet; pestään hampaat,kasvot ja peppu. Rasvaillaan ihoa, jos on tarvetta, harjataan hiukset ja vaihdetaan vaippa. Leikitään ja touhuillaan kahteentoista asti, sitten on aamupuuron aika. Puuro syödään yleensä marja/hedelmäsoseen kanssa. Ruokailun jälkeen on ekat päikkärit, jonka aikana mä syön, siivoilen, luen blogeja ja teen omia juttuja. Päikkärit on kestoltaan 1-2h. Unien jälkeen on taas touhuilua, ulkoilua, ja 15:00 syödään kana/liha/kasvissose.
Toisille päiksyille Linda antautuu viimeistään neljän maissa. Unet kestää 30-60min. ja Pauli on tähän mennessä normaalisti tullut jo kotiin. 18:00 syödään päivällissosetta, jonka jälkeen temmelletään kaikki kolme yhessä. Välillä kyläillään mummuloissa tai keksitään jotain muuta kodin ulkopuolella tapahtuvaa tekemistä, mutta yleensä ollaan kotona.
Linda nukkuu vielä yhet unet ennen yöunia 19-20 välillä, ja iltapuuro on 21:00. Puuron jälkeen tehdään iltatoimet, ja lähdetään nukkumasan kanssa treffeille. Useimmiten neiti nukahtaa puoli kymppiin mennessä, mutta sitten on niitä iltoja, kun täällä nauretaan vielä puolenyön aikaan. Yöllä Linda herää pari kertaa syömään. Nyt muutamana yönä nakero on herännyt vähän useammin, enkä tiedä, mistä moinen. Epäilen syynä olevan hampaat, taikka masukipu. Harmittaa, kun toisella on maha vieläkin satunnaisesti kipeänä, eikä meinata keksiä siihen mitään helpotusta. Peukut pystyyn, että kipeilyt ajan myötä helpottaa :-)






Tällainen neiti nauravainen meillä asustaa, vaikka päivä päivältä alkaa omaa tahtoa ja tempperamenttiakin löytyä ;-) Rakas uhmaikä, voisitko tuon ajan koittaessa skipata meidän osoitteen, kiitos! 




-Trina







2 kommenttia: